5 saker du bör känna till innan du köper en LED-Ljusterapi mask

 • De olika färgernas effekt på huden
 • Energi styrka och våglängd
 • Ergonomisk form och komfort
 • Antalet LED-lampor
 • CE märkning och garanti


 • Led Ljusterapi var förr i tiden bara tillgängligt hos dermatologer och skönhetssalonger för behandling av hudbesvär som Rosacea, akne, psoriasis, reducering av rynkor eller bara för att ge huden en mer hälsosam look. Men med den växande led-ljus tekniken så är det nu möjligt med att utföra led-ljusterapi behandlingar i ditt hem med salong liknande resultat till en mycket billigare peng än priset på klinikerna.

   

  Led-ljusterapi har ökat så pass mycket i popularitet att kända profiler som Kourtney Kardashian, Madonna och Chrissy Teigen skyltar med sina LED-ljusmasker på sociala medier. Men med det stora antalet av olika varumärken som säljer at-home LED-masker så kan det vara svårt att veta vilken LED-mask du bör välja så att dina behandlingar inte resulterar i bortkastad tid och pengar. Vi vill att du ska uppnå optimala resultat med dina behandlingar så i det här inlägget går vi igenom 5 saker du bör tänka på innan du köper en ljusterapi mask. 

  Hur fungerar LED-ljusterapi?

  Undersökningarna av fördelarna med led ljus går så långt tillbaka som 1903 när Niels Finsen forskade om specifika våglängder av LED-ljus har gynnsamma effekter på huden. Om du behöver vetenskapliga belägg om Led-ljusterapi verkligen fungerar så kan du ta en titt på studierna av the National library of medicine eller läsa mer på vår studie sida. 

  Led Ljusterapi fungerar genom ljusenergi som riktar sig mot olika lager av huden beroende på färg och våglängd. Ljuset är Icke-invasivt (tvingar sig inte på cellen), vilket gör led-ljusbehandlingar säkert för hemmabruk. Ljuset som riktar sig mot cellen absorberas av mitokondrier för att utlösa kroppens naturliga cellprocesser. Det gör i sin tur att cellerna skapar mer energi och ökar kollagen produktionen.

  Kollegan är kroppens byggstenar som minskar rynkor/linjer, minskar inflammation och dödar hudbakterier i sebaceous kanalen där finnar/cystor bildas. Resultatet är en förnyad och föryngrad hud fri från hudbesvär som akne, rosacea, rynkor eller pigmentfläckar.  

  1. Ha koll på de olika färgernas effekt på huden

  Alla färger har olika våglängder med olika gynnsamma effekter på huden.  Det är viktigt att du läser igenom vilka färger som passar dina hudbesvär bäst för att nå optimala resultat med dina behandlingar. Nedan listar vi de olika färgerna samt vilka fördelar de har mot huden:

  Rött ljus: Fungerar främst för att det minskar inflammation i huden. Ljuset verkar som en energikälla för celler i kroppen som kallas Mitokondrier. Med mer energi kan cellerna jobba mer effektivt och reparera skadad hud, stimulera kollegan som är kroppens byggstenar och minska inflammation och rodnad. Sammanfattningsvis har röd ljusterapi följande fördelar:

  ✓ Minskar rodnad 
  ✓ Reducerar dem flesta typer av Rosacea utan att irritera eller skada huden
  ✓ Läker akne/rosacea ärr snabbare samt förhindrar framtida utbrott.
  ✓ Reducerar vulgaris
  ✓  Hjälper huden att läka snabbare och ger märkbara resultat på en kortare tid

  Red light therapy


  Blått ljus: Har en lägre våglängd som riktar sig mot hudens översta lager. Översta lagret i huden är vanligtvis där aknebakterier lever. Ljuset förbättrar hudens struktur och reducerar Talgkörtelhyperplasi eller förstorade oljekörtlar. Det blåa ljuset skapar en kemisk reaktion när det träffar hudens porfyriner och dödar bland annat C-akne som är ett av de vanligaste typerna av akne bakterier som lever i huden. Sammanfattningsvis har blå ljusterapi följande fördelar:

  ✓ Inriktar sig på hudens övre lager där aknebakterier lever
  ✓ Dödar de vanligaste typer av akne bakterier som lever hos de flesta människor.
  ✓ Minskar talg i talgkörtlarna och oljekörtlar vilket begränsar nya utbrott
  ✓ Läker akneärr snabbare


  OBS: Var försiktig med återförsäljare av ledljus terapi med blått ljus under våglängder 470mn. Studier visar att våglängder under 470nm kan förvärra akne besvär. Rosalieve har en våglängd på exakt 470 mn med individuella tester för att fastställa att den är inte irriterar eller förvärrar akne symptomer.

  Rosalieve behandling med blått ljus. Ledljus behandling för Rosacea, akne och ärr


  Infrarött ljus: Infrarött ljus är ett naturligt ljus som når hudens mellanlager och når cellen vilket påskyndar läkningsprocessen i huden. När ljuset når huden aktiverar den ett protein som kallas Cytokrom i cellen som triggar energi (ATP) att produceras snabbare. Denna producering av energi främjar följande fördelar i huden:

  ✓ Reducerar rynkor och fina linjer
  ✓ Gör huden stramare och friskare
  ✓ Ökar kollagen- och elastin nivåerna 
  ✓ Minskar missfärgning och pigmentfläckar


  Grönt ljus: Ljuset riktar sig mot melatonin producerande celler som är lokaliserade i lagret under överhuden (Epidermis). Det gröna ljuset förhindrar överproduktion av melatonin och stoppar det från att nå hudens översta lager. Ljuset delar även upp “melatonin clusters” i huden för att reducera existerande pigmentfläckar eller missfärgningar i huden. 

  ✓ Behandlar mörka ringar under ögonen
  ✓ Stimulerar produktion av nya celler
  ✓ Ger dig en jämnare hudton
  ✓ Behandlar pigmentfläckar
  ✓ Minskar ytliga röda kärl i ansiktet
  ✓ Minskar missfärgning i huden  

  2. Energi styrka och våglängd 

  Energi styrka och våglängd på en led mask kan vara relativt komplicerat. Många företag ger inte klara specifikationer vilket gör många köpare osäkra på vad det är dem betalar för. Olika färger kommer med olika våglängder som är effektiva för specifika hudbesvär. En högre våglängd tränger sig in djupare i huden medans lägre våglängder riktar sig mot översta lagret i huden. De olika våglängderna producera olika energinivåer

  LED_Ljus terapi våglängder

  Här är grunderna:

  Lumen: Motsvarar det totala ljusflödet som mäts i lm. 

  Nanometers: (Nm) mäter våglängden på ljuset 
  Rött ljus 640 Nanometers (nm) = 230lm
  Blått ljus 470 Nanometers (nm) = 99lm
  Infrarött 830 Nanometers (nm) = 346lm

  Bestrålning av Rosalieve på 15 minuters tid med infrarött ljus ligger på >346lm vilket ger den en rejäl fördel jämfört med andra varumärken som i snitt ligger på 90 -120lm. 
   

  3. Ergonomisk form och komfort

  Det är viktigt att masken du köper har en ergonomisk form som sitter bekvämt nära huden. Ifall masken ligger nära huden så har ljuset lättare att nå hudens olika lager. Är masken ergonomiskt formad och sitter bekvämt så minskar det även chansen att huden blir irriterad vilket i sin tur kan förvärra dina hudbesvär.


  En typisk LED-ljusbehandling brukar vara ungefär 10-20 minuter lång, ifall masken inte sitter bra så kommer du ha svårt att slutföra dina behandlingar. När masken är ergonomisk formad och har en anpassad rem så blir dina behandlingar avslappnande, bekväma och du kan slutföra dem utan obehag. Rosalieve har en ergonomisk anpassad form, väger endast 270 gram och ligger tätt nära huden. 
   

  4. Antalet LED-lampor

  För att kunna nå optimala resultat av din ljusterapi mask så snabbt så möjligt är det viktigt att du är uppmärksam på antalet LED-lampor. Ett större antal LED-lampor betyder att masken har större energi kapacitet att fördela genom de olika lysdioderna. Kvaliteten av LED-lamporna spelar även en viktig roll för att få den exakta våglängder som önskas.

  Säkerställ att lysdioderna är hållbara och testade för att säkra effektiviteten. Det även viktigt att vara konsekvent med dina Led-ljusbehandlingar, därför ska du välja en LED-mask som håller under en lång period framöver. Dubbelkolla alltid med företaget att de erbjuder garantier på deras produkter innan du genomför ett köp. 

  LED-Ljusterapi

  5. CE-märkning och garanti

  Med den stora insamlingen av data från studier av LED-ljusterapi så finns det extremt få fall av bieffekter rapporterade. Med den slutsatsen så är det ändå viktigt att säkerställa att LED-masken du köper kommer med garanti och följer EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav. Ifall produkten inte kommer med varken garanti eller CE märkning så signalerar det att det är en oseriös aktör som inte har en reglerad produkt. 

  Som vi nämnde tidigare i inlägget så är rätt våglängd väldigt viktigt när det kommer till behandlingar med ledljus för specifika hudbesvär. Exempelvis så kan behandlingar med blå ljusterapi med våglängder under 470 nm förvärra akne besvär. Har du en Led mask som inte är testad och reglerad så kan du inte veta att våglängden ligger på exakt den frekvensen som företaget påstår. Rosalieve är testad av ITL (Independent Testing Laboratory för att säkerställa effektiviteten och säkerheten på masken.

  Sammanfattning

  Det vore ju inte en höjdare att spendera en massa pengar och tid på en LED-mask som inte fungerar, därför hoppas vi att du nu är tillräckligt informerad om vad du ska titta extra noggrant på innan du köper din led-mask. Tänk på att konsekvent användande är viktigt, oregelbundet användande kan komma att påverka slutresultatet med dina behandlingar.

  LED-ljusterapi fungerar även perfekt som ett komplement till din nuvarande hudvårdsrutin istället för en ersättning. Serum som innehåller salicylsyra är ett perfekt komplement att använda några minuter innan dina ledbehandlingar så att LED-ljuset lättare ska kunna nå hudens olika lager. Efter behandlingar kan du använda en repair mask för att lugna och återfukta huden.  
  Vi hoppas verkligen att vi har lyckats svara på alla dina frågor och funderingar, om det är något som fortfarande är oklart så kan du livechatta med oss här på hemsidan eller mejla oss på support@rosalieve.com. Vi önskar dig lycka till på din resa till en bättre och friskare hud. 

  2 Kommentarer

  Hej
  Har precis fått hem min mask. Super spänd på att använda den . Men förstår inte huruvida man kan använda olika ledljus efter vartannat eller rekommenderar ni en typ av led per gång? Om tanken är att man ska programmera in flera ljus under samma session, hur länge ska man sitta med var typ av ljus isf under en session?

  Monica november 17, 2023

  Går det att använda masken samtidigt som du använder rosazol?

  Susanne oktober 01, 2023

  Lämna en kommentar