LED-ljusbehandling för ansiktet hemma

LED-ljusbehandling för ansiktet hemma

LED-ljus tekniken har verkligen vuxit i popularitet med olika alternativ för behandling. Somliga köper små apparater för att behandla specifika områden på kroppen som exempelvis ansiktet med LED-mask, andra behandlar hela kroppen med en IR-madrass. Valet är individuellt och beror på vad du vill åstadkomma med dina LED-ljusbehandlingar hemma. I detta inlägg fokuserar vi på funktionen bakom LED-ljusterapi masken för ansiktet och vilka fördelar som tillkommer med en sådan.

Rosalieve LED-mask

Hur fungerar en LED-ljusterapi mask för ansiktet?

Funktionen bakom tekniken är baserad på olika våglängder av ljus energi som når olika lager av huden. När ljuset absorberas av huden triggar det igång naturliga processer i huden som cellförnyelse, produktion av fiberproteiner som kollagen och elastin och reducerar inflammation. Ljusets fördelar har övertygat olika institutioner att utforska dess potential ytterligare inom både medicinska och kosmetiska områden. Genom att använda specifika våglängder av ljus (blått vid 415 nm, rött vid 633 nm och infrarött vid 830 nm) har man uppnått betydande förbättringar för behandling av akne, rosacea, psoriasis samt rynkor/fina linjer

Detta har i sin tur gjort att behandling med LED-ljusterapi har vuxit i popularitet avsevärt med en uppsjö av olika varumärken som säljer LED-ljusterapi masker för ansiktet.

Fördelar med LED-ljusterapi för ansiktet Fördelar med LED-ljusterapi för ansiktet Fördelar med LED-ljusterapi för ansiktet Fördelar med LED-ljusterapi för ansiktet Fördelar med LED-ljusterapi för ansiktet Fördelar med LED-ljusterapi för ansiktet

Vilka fördelar har LED-ljusterapi för ansiktet?

LED-ljusterapi masker för ansiktet är ofta väldigt praktiska då de kommer med olika våglängder/färger för att behandla olika hudbesvär. Nedan listar vi de vanligaste färgerna och vilka fördelar som tillkommer med respektive färg.

Rött ljus 633 nm:

Funktionen bakom tekniken är baserad på olika våglängder av ljus energi som når olika lager av huden. När ljuset absorberas av huden triggar det igång naturliga processer i huden som cellförnyelse, produktion av fiberproteiner som kollagen och elastin och reducerar inflammation. Fördelarna med ljuset har uppmanat olika institutioner att pröva ljuset vidare för medicinska och kosmetiska användningsområden. Genom att använda specifika våglängder av ljus (blått vid 415 nm, rött vid 633 nm och infrarött vid 830 nm) har man uppnått betydande förbättringar för behandling av akne, rosacea, psoriasis samt rynkor. Rosalieve rödljusterapi

  • Rosacea: Rött ljus minskar rodnad och inflammation associerad med rosacea, vilket leder till en lindring av symptomen och förebyggande av framtida utbrott.
  • Minskar rynkor och fina linjer: Rött ljus förbättrar hudens elasticitet och struktur genom att öka produktionen av fiberproteiner i huden, vilket reducerar fina linjer och rynkor.
  • Hyperpigmentering: Genom att stimulera hudens reparationsprocess kan rött ljus hjälpa till att jämna ut hudtonen och minska synligheten av mörka fläckar och ojämn pigmentering.
  • Eksem och psoriasis: Genom att minska inflammation och stimulera hudens naturliga reparationsprocesser kan rött ljus lindra symtom på eksem och psoriasis.

Blått ljus 415 nm:

Blått ljus har en lägre våglängd som riktar sig på epidermis, vilket är det yttersta lagret på huden. Epidermis fungerar som en skyddande barriär och det är här det flesta typer av aknebakterier håller hus, främst i hårsäckarna. Dessa bakterier trivs i den oljiga miljön i talgkörtlarna och kan bidra till inflammation och bildning av akne när de förökar sig och stimulerar ett immunsvar.

Rosalieve LED-ljusterapimask

  • Akne: Blått ljus med en våglängd på 415 nm träffar porfyriner som produceras av C. acnes-bakterier i huden. När porfyrinerna aktiveras, blir de energirika och skapar skadliga molekyler som kallas fria radikaler. Dessa radikaler dödar bakterierna, vilket leder till minskad bakteriemängd, färre akneutbrott och minskad inflammation.

Infrarött ljus 830 nm:

Ljuset tränger in lite djupare i hudens mellersta skikt vilket påskyndar läkningsprocessen i huden. Ljuset har en särskilt positiv effekt på att motverka rynkor och linjer.

  • Rynkor och fina linjer: Det infraröda ljuset stimulerar produktionen av kollagen, ett protein som är avgörande för hudens elasticitet och fasthet.
  • Förbättrad blodcirkulation: Infrarött ljus ökar blodflödet till huden, vilket innebär att fler näringsämnen och syre når hudcellerna. Detta bidrar till en friskare hud med mer glöd.
  • Cellförnyelse: Infrarött ljus främjar cellreparation och förnyelse, vilket kan förbättra hudens struktur och ton. Detta leder till en mer ungdomlig och strålande hud.
Är LED ljus ansiktsbehandling värt det?

Sammanfattningsvis kan infrarött ljusterapi hjälpa huden att se friskare och mer lysande ut genom att förbättra hudens struktur, ton och elasticitet, samt genom att öka blodcirkulationen och minska inflammation.

Är LED ljus ansiktsbehandling verkligen värt det?

Om du har läst så här långt är svaret självklart, ja. LED-ljus ansiktsbehandling kan användas för att behandla specifika hudåkommor och för att generellt få en friskare och stramare hud. LED-ljus ansiktsbehandling kan ta din hudvårdsrutin till nästa nivå och påskynda resultaten. En LED-ljusterapi-maskin kan bli din bästa vän i resan mot en bättre hud, och detta märks tydligt då tekniken har vuxit så det knakar i popularitet.

LED-ljustekniken har verkligen vuxit i popularitet med olika alternativ för behandling. Somliga köper små apparater för att behandla specifika områden på kroppen som exempelvis ansiktet med LED-mask, andra behandlar hela kroppen med en IR-madrass.

LED ljus behandling ansiktet

LED-ljus terapi mot rosacea

Är LED ljus terapi effektivt mot rosacea?

LED-ljusterapi kan vara effektiv mot rosacea, särskilt rött och infrarött LED-ljus har visat sig ha fördelar för personer med rosacea eftersom de kan hjälpa till att minska inflammation och rodnad. Rött ljus (runt 633 nm) tränger djupt in i huden och kan stimulera kollagenproduktionen, minska inflammation och förbättra läkningsprocessen. Infrarött ljus (runt 830 nm) kan också penetrera djupt och ytterliga bidra till att minska inflammation och främja hudens hälsa. Denna funktion hjälper att effektivt lindra symptomen på rosacea men även att förebygga framtida utbrott. Flera studier och kliniska observationer har visat att regelbunden användning av rött och infrarött LED-ljus på ansiktet kan förbättra symptom på rosacea, såsom rodnad, svullnad och irritation.