Hur väljer jag rätt ledmask ?

För er som är nya till LED-Ljusterapi så kan det vara svårt att sortera det stora utbudet av LED produkter på marknaden. För att säkra effektiviteten och resultatet av dina LED-ljusbehandlingar så  berättar vi i detta inlägg om vilka faktorer som är viktiga när du köper din LED-mask. Genom att investera i rätt LED-mask från början så kan du effektivt nå optimala resultat utan att behöva använda masken tusentals gånger för att endast märka måttliga resultat. 

Viktiga faktorer att titta på

  • Energi Styrka och våglängd
  • De olika färgernas effekt på huden
  • Ergonomisk form och design
  • CE märkning och garanti

Vad är led ljusterapi?

Led ljusterapi är ett naturligt och icke invasivt ljus, det innebär att ljuset inte tränger sig in på cellen och skadar huden. Efter tusentals studier och tester har extremt få bi effekter rapporterats och man har konstaterat att ledljus generellt är säkert att använda. 

Ljuset är fritt från ultraviolett strålning och producerar ett naturligt ljus utan överflödigt värme. Koncentrerat ljus i specifika våglängder riktar sig på huden och cellen vilket har positiva effekter för olika hudbesvär.

Ljusterapi har visats att fungerar främst eftersom att den minskar inflammation i huden, ökar kollegan vilket är kroppens byggstenar som triggar cellernas naturliga reparationsprocess vilket är grunden till att minska rynkor och linjer i ansiktet. Ljuset har även visats vara väldigt effektivt mot hudbesvär som Rosacea och akne besvär.

Specifikt blått ljus har visats fungera mot akne, när hudbakterier (Propionibacterium acnes) fångas i sebaceous kanalen, sväller huden och orsakar röda blåsor och så småningom bildas finnar och cystor. Här tränger sig blått ljus in och dödar de akne skapande bakterierna. Applicering på huden hos personer med mild till måttlig akne kan också förbättra akne ärr.

Ledmask bäst i test

Energi och strålning är viktigt!

Energi och styrka på en led mask kan vara relativt komplicerat. Många företag ger inte klara specifikationer på energi styrka och strålning vilket gör många köpare osäkra på vilken led mask dem ska välja. 


Här är grunderna 

Strålning: mäter effekt per ytenhet, vanligtvis definierad i milliwatt per kvadratcentimeter (mW/cm2). 

Lumen: Motsvarar det totala ljusflödet och mäts i Lumen.

Rött ljus 830nm = 230lm

Blått ljus 460nm = 99lm

Lila 830nm = 346lm


Rosalieve är testad av ITL (Independent Testing Laboratory och jämförd med andra LED-Ljusterapi masker på marknaden för att ge en klar bild om dess effekt. 

Bestrålning på 15 minuters tid med Rosalieve ligger på >340lm vilket ger den en rejäl fördel från andra varumärken som ligger på 90 -120lm

Se till att ett företag är legitimt! 

Tyvärr gör många av de företag som säljer led ljusterapi stora påståenden om effekten och resultaten på deras enheter kan uppnå, men stöder inte det med oberoende studier eller data. Du kan inte lita på information från ett företag om LED-masken inte har testats oberoende, och du bör inte köpa en enhet från ett varumärke som inte är klar om produktspecifikationer. 


Safety first med CE märkta produkter

Den enorma basen av klinisk ljusterapi forskning har visat att behandlingar med naturligt ljus är säkra, med nästan inga biverkningar eller risker. Dock måste masken vara reglerad och CE certifierad. Är det ett billigt varumärke så finns det risk att masken inte är registrerad och följer inte EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav.

De bästa varumärken erbjuder utmärkt kundservice och garanti ifall något skulle gå fel

Du kan bestämma legitimiteten för ett företag genom hur mycket tro de lägger på sina egna produkter. Ett företag som erbjuder en garanti på sina produkter signalerar att de är självsäkra på sin produkt och dess effektivitet. Ett företag som inte erbjuder någon garanti är nästan som att säga "när du köper den är det ditt problem."

©Rosalieve LED-Ljusterapi mask kommer med 2 års garanti. Med högkvalitativa lysdioder och en anpassad rem så är Rosalieve byggd för att hålla. Vi erbjuder också enastående kundservice med ett team redo att hjälpa dig med allt som rör ljusterapi.

 

Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras