5 saker du bör känna till innan du köper en LED-Ljusterapi mask

  • De olika färgernas effekt på huden
  • Energi styrka och våglängd
  • Ergonomisk form och komfort
  • Antalet LED-lampor
  • CE märkning och garanti


  • Led Ljusterapi var förr i tiden bara tillgängligt hos dermatologer och skönhetssalonger för behandling av hudbesvär som Rosacea, akne, psoriasis, reducering av rynkor eller bara för att ge huden en mer hälsosam look. Men med den växande led-ljus tekniken så är det nu möjligt med att utföra led-ljusterapi behandlingar i ditt hem med salong liknande resultat till en mycket billigare peng än priset på klinikerna.

     

    LED-ljusterapi har ökat i popularitet så pass mycket att kända profiler som Kourtney Kardashian, Madonna och Chrissy Teigen visar upp sina LED-ljusmasker på sociala medier. Men med det stora antalet olika varumärken som säljer LED-masker för hemmabruk kan det vara svårt att veta vilken LED-mask du bör välja för att dina behandlingar inte ska resultera i bortkastad tid och pengar. Vi vill att du ska uppnå optimala resultat med dina behandlingar, så i det här inlägget går vi igenom fem saker du bör tänka på innan du köper en LED-ljusterapi mask.

    Hur fungerar LED-ljusterapi?

    Undersökningarna av fördelarna med led ljus går så långt tillbaka som 1903 när Niels Finsen forskade om specifika våglängder av LED-ljus har gynnsamma effekter på huden. Om du behöver vetenskapliga belägg om Led-ljusterapi verkligen fungerar så kan du ta en titt på studierna av the National library of medicine eller läsa mer på vår studie sida. 

    Led Ljusterapi fungerar genom ljusenergi som riktar sig mot olika lager i huden beroende på färg och våglängd. Ljuset är Icke-invasivt (tvingar sig inte på cellen), vilket gör led-ljusbehandlingar säkert för hemmabruk. Ljuset som riktar sig mot cellen absorberas av mitokondrier för att utlösa kroppens naturliga cellprocesser. Det gör i sin tur att cellerna skapar mer energi, ökar kollagen och elastin produktionen.

    Kollagen och elastin arbetar tillsammans för att ge struktur och stöd åt huden. Kollagen är kroppens byggstenar som förebygger rynkor och linjer. Fiberproteinet utgör det mesta av hudens bindväv och ger stadga och fasthet.

    Elastin å andra sidan ger flexibilitet åt huden så att den kan sträckas och återfå sin form. Om elastin saknas i huden bildas rynkor, särskilt när vi ständigt gör grimaser och använder ansiktsmusklerna.

    Sammanfattningsvis fungerar kollagen som byggstenarna för hudens struktur och ger den dess fasthet, medan elastin ger flexibilitet och elasticitet för att möjliggöra rörelse och återgång till ursprungsformen. Båda dessa proteiner är avgörande för att bibehålla en hälsosam och ungdomlig hud.

    1. Ha koll på de olika färgernas effekt på huden

    Alla färger har olika våglängder med olika gynnsamma effekter på huden. Det är viktigt att du läser igenom vilka färger som passar dina hudbesvär bäst för att nå optimala resultat med dina behandlingar. Nedan listar vi de olika färgerna samt vilka fördelar de har för huden:

    Rött ljus: Fungerar främst för att minska inflammation i huden. Ljuset fungerar som en energikälla för celler i kroppen som kallas mitokondrier. Med mer energi kan cellerna arbeta mer effektivt, reparera skadad hud, stimulera kollagen (kroppens byggstenar) och minska inflammation samt rodnad. Sammanfattningsvis har röd ljusterapi följande fördelar:

    ✓ Minskar rodnad.
    ✓ Reducerar dem flesta typer av Rosacea utan att irritera eller skada huden.
    Främjar snabbare läkning av akne/rosacea-ärr och förhindrar framtida utbrott.
    ✓ Reducerar vulgaris.
    ✓ Hjälper huden att läka snabbare och ger märkbara resultat på kort tid.

    Red light therapy

     

    Blått ljus: Har en lägre våglängd som riktar sig mot hudens översta lager. Det översta lagret av huden är vanligtvis där aknebakterier lever. Ljuset förbättrar hudens struktur och reducerar talgkörtelhyperplasi eller förstorade oljekörtlar. Det blåa ljuset skapar en kemisk reaktion när det träffar hudens porfyriner och dödar bland annat C-akne, som är en av de vanligaste typerna av aknebakterier som lever i huden. Sammanfattningsvis har blå ljusterapi följande fördelar:

    ✓ Inriktar sig på hudens övre lager där aknebakterier lever.
    ✓ Dödar de vanligaste typer av akne bakterier som lever hos de flesta människor.
    ✓ Minskar talg i talgkörtlarna och oljekörtlar vilket begränsar nya utbrott.
    Främjar snabbare läkning av akneärr.

    OBS: Var försiktig med återförsäljare av LED-ljusbehandling med blått ljus under våglängder på 470 nm. Studier visar att våglängder under 470 nm kan förvärra aknebesvär. Rosalieve har en exakt våglängd på 470 nm med individuella tester för att fastställa att den inte irriterar eller förvärrar aknesymtom.

    Rosalieve behandling med blått ljus. Ledljus behandling för Rosacea, akne och ärr


    Infrarött ljus: Är ett naturligt ljus som når hudens mellanlager och når cellen vilket påskyndar läkningsprocessen i huden. När ljuset når huden aktiverar den ett protein som kallas cytokrom i cellen som triggar energi (ATP) att produceras snabbare. Denna produktion av energi främjar följande fördelar i huden:

    ✓ Reducerar rynkor och fina linjer.
    ✓ Gör huden stramare och friskare.
    ✓ Ökar kollagen- och elastin nivåerna.
    Minskar missfärgning och pigmentfläckar.


    Grönt ljus: Ljuset riktar sig mot melatoninproducerande celler som är lokaliserade i lagret under överhuden (epidermis). Det gröna ljuset förhindrar överproduktion av melatonin och stoppar det från att nå hudens översta lager. Ljuset delar även upp "melatonin clusters" i huden för att reducera existerande pigmentfläckar eller missfärgningar i huden.

    ✓ Behandlar mörka ringar under ögonen.
    ✓ Stimulerar produktion av nya celler.
    ✓ Ger dig en jämnare hudton.
    ✓ Behandlar pigmentfläckar.
    ✓ Minskar ytliga röda kärl i ansiktet.
    ✓ Minskar missfärgning i huden.  

    2. Energi styrka och våglängd 

    Energi, styrka och våglängd på en LED-mask kan vara relativt komplicerat. Många företag ger inte klara specifikationer, vilket gör många köpare osäkra på vad det är de betalar för. Olika färger kommer med olika våglängder som är effektiva för specifika hudbesvär. En högre våglängd tränger sig in djupare i huden medan lägre våglängder riktar sig mot det övre lagret av huden. De olika våglängderna producerar olika energinivåer.

    LED_Ljus terapi våglängder

    Här är grunderna:

    Lumen: Motsvarar det totala ljusflödet som mäts i lm. 

    Nanometers: (Nm) mäter våglängden på ljuset 
    Rött ljus 640 Nanometers (nm) = 230lm
    Blått ljus 470 Nanometers (nm) = 99lm
    Infrarött 830 Nanometers (nm) = 346lm

    Bestrålning av Rosalieve på 15 minuters tid med infrarött ljus ligger på >346lm vilket ger den en rejäl fördel jämfört med andra varumärken som i snitt ligger på 90 -120lm. 
     

    3. Ergonomisk form och komfort

    Det är viktigt att den mask du köper har en ergonomisk form som sitter bekvämt nära huden. Om masken ligger nära huden har ljuset lättare att nå hudens olika lager. En ergonomiskt formad mask som sitter bekvämt minskar även risken för hudirritation, vilket i sin tur kan förvärra dina hudbesvär.

    En typisk LED-ljusbehandling brukar vara ungefär 10-20 minuter lång. Om masken inte sitter bra kan det vara svårt att slutföra dina behandlingar. När masken är ergonomiskt formad och har en anpassad rem blir dina behandlingar avslappnande och bekväma, och du kan slutföra dem utan obehag. Rosalieve har en ergonomiskt anpassad form, väger endast 270 gram och ligger tätt nära huden.

    4. Antalet LED-lampor

    För att uppnå optimala resultat med din ljusterapimask så snabbt som möjligt är det viktigt att vara uppmärksam på antalet LED-lampor. Ett större antal LED-lampor innebär att masken har en större energikapacitet att fördela genom de olika lysdioderna. Kvaliteten på LED-lamporna spelar också en viktig roll för att säkerställa de exakta våglängderna som önskas.

    Se till att lysdioderna är hållbara och testade för att garantera effektivitet. Det är också viktigt att vara konsekvent med dina LED-ljusbehandlingar, så välj en LED-mask som kommer att hålla under en lång tid framöver. Dubbelkolla alltid med företaget om de erbjuder garantier på sina produkter innan du genomför ett köp.

    LED-Ljusterapi

    5. CE-märkning och garanti

    Med den omfattande insamlingen av data från studier om LED-ljusterapi finns det extremt få rapporterade fall av bieffekter. Trots denna slutsats är det viktigt att säkerställa att LED-masken du köper levereras med garanti och följer EU:s grundläggande krav för hälsa, miljö och säkerhet. Om produkten saknar både garanti och CE-märkning indikerar det att det kan vara en oseriös aktör som inte har en reglerad produkt.

    Som nämnts tidigare i inlägget är rätt våglängd avgörande för behandlingar med LED-ljus vid specifika hudbesvär. Till exempel kan behandlingar med blå ljusterapi och våglängder under 470 nm förvärra aknebesvär. Om du har en LED-mask som inte är testad och reglerad kan du inte vara säker på att våglängden är exakt den frekvens som företaget påstår. Rosalieve har testats av ITL (Independent Testing Laboratory) för att säkerställa effektivitet och säkerhet.

    Sammanfattning

    Det vore inte roligt att spendera en massa pengar och tid på en LED-mask som inte ger resultat. Därför hoppas vi att du nu är tillräckligt informerad om vad du bör titta extra noga på innan du köper din LED-mask. Kom ihåg att regelbunden användning är viktig; oregelbundet bruk kan påverka slutresultatet av dina behandlingar.

    LED-ljusterapi fungerar utmärkt som ett komplement till din nuvarande hudvårdsrutin, snarare än en ersättning. Efter behandlingarna kan du använda en återfuktande mask för att lugna och återfukta huden.

    Vi hoppas verkligen att vi har kunnat besvara alla dina frågor och funderingar. Om något fortfarande är oklart, kan du chatta med oss här på hemsidan eller mejla oss på support@rosalieve.com. Önskar dig lycka till på din resa mot en bättre och friskare hud.

    2 Kommentarer

    Hej
    Har precis fått hem min mask. Super spänd på att använda den . Men förstår inte huruvida man kan använda olika ledljus efter vartannat eller rekommenderar ni en typ av led per gång? Om tanken är att man ska programmera in flera ljus under samma session, hur länge ska man sitta med var typ av ljus isf under en session?

    Monica november 17, 2023

    Går det att använda masken samtidigt som du använder rosazol?

    Susanne oktober 01, 2023

    Lämna en kommentar

    Alla kommentarer granskas innan de publiceras