Ljusterapi mot Akne

Ledljus terapi är en behandling som har funnits hos privata kliniker under en längre tid men har under dem senaste åren vuxit i popularitet med nya varumärken som erbjuder ledljus behandling för hemmabruk och kända profiler som skyltar med dem. Men frågan kvarstår om dem verkligen fungerar som det marknadsförs? Ledljus terapi har en rad olika studier och tester bakom sig som visar fördelar som ljuset har på huden mot olika hudbesvär. I den här artikeln fokuserar vi främst på hur ledljus terapi behandlar Akne. Tydliga effekter ledljus terapi har mot akne som studier visar är att det…
  • Dödar akne skapande bakterier i huden
  • Minimerar oljeproduktionen
  • Reducerar talg i sebaceous kanalen vilket begränsar nya akneutbrott
  • Applicering hos personer med mild till måttlig akne kan reducera akne ärr.
Ledljus behandling akne före och efter

 

Hur fungerar ledljus terapi mot akne och vilka typer av akne fungerar den på?

 blått och rött ljus har dem främsta fördelarna specifikt mot akne.
 Blått ljus: har en lägre våglängd som riktar sig på översta lagret i huden där akne bakterier lever och talgkörtlarna har sin öppning vid hårsäckarna. Blått ljus skapar en kemisk reaktion när den träffar hudens ”porfyriner” vilket dödar ”C akne” som finns och lever på huden hos alla människor. C akne skapar irritation i dina porer när huden överproducerar talg, vilket leder till att vita blodkroppar strömmar in och… Voila, nya finnar dyker upp. Så genom att döda C akne så minskar det risken att porer blir irriterade och i sin tur så får du inte nya akneutbrott. Ljuset minimerar även oljekörtlarna i storlek och stoppar dem från att mogna och växa.
 Rött ljus: Har en anti inflammatorisk effekt och fungerar istället genom att minimera oljeproduktionen. Rött ljus fungerar bäst för inflammatoriska former av akne, eller den fungerar i själva verket endast för inflammatoriska former av akne. Så om du alltså har små finnar som inte inte är röda/inflammerade så är inte rött ljus effektivt. Rött ljus stimulerar även kollegan och elastin produktion vilket är hudens byggstenar som främjar hudläkning av milda till måttliga akneärr.

Hur kan du få så bra effekt från dina behandlingar så möjligt?

Det viktiga är att du har rätt färg med rätt våglängd för ditt specifika hudbesvär. Beroende på våglängd så kommer ljuset träffa olika lager i huden och fylla ett specifikt syfte. Du kan inte bara välja en färg och förvänta dig att det kommer lösa alla dina hud besvär. Allting har en funktion, ett syfte och en roll. Vill du exempelvis behandla Akne så är det blått och rött ljus som gäller. Avståndet på lysdioderna och ansiktet spelar också roll. Rosalieve Pro Ljusterapi har en ergonomisk form som ligger bekvämt på huden med bestrålning genom 150 led lampor.

 

rosalieve pro ljusterapi

Kan jag kombinera min hudvårdrutin med ledljus behandling?

Ledljus terapi fungerar bättre som ett kompliment istället för en ersättare till din nuvarande hudvårdsrutin. Ledljus terapi är ”icke invasivt”, du kan alltså genomgå ledljus behandlingar utan att det stör dina nuvarande hudvårdsrutiner.
Dessutom så kan ledljuset bli mer effektivt om du fortsätter med dina andra hudvårds rutiner. Genom att använda hudvårdsprodukter som innehåller retinol som kan tunna ut det allra översta lagret på huden så kan det hjälpa ljuset penetrera lite bättre.
Är du intresserad av att köpa en ledmask och bekämpa dina hudbesvär? Beställ din Rosalieve Pro Ljusterapi idag för att påbörja din resa till en bättre hud!
har du fler frågor eller funderingar så kan du kontakta oss på hej@rosalieve.se så hjälper vi dig!
Vill du läsa mer om tester och studier som gjorts om fördelarna med ledlus mot hudbesvär? Läs mer på vår studiesida där vi går igenom faktiska tester som gjorts under kortare och längre perioder med människor som genomgått ledljusbehandlingar.  

Shop now

You can use this element to add a quote, content...