Ljusterapi mot Akne

Ledljus terapi är en behandling som har funnits hos privata kliniker under en längre tid men har under de senaste åren vuxit i popularitet med nya varumärken som erbjuder ledljus behandling för hemmabruk och kända profiler som skyltar med dem. Men frågan kvarstår om dem verkligen fungerar som det marknadsförs? Ledljus terapi har en rad olika studier och tester bakom sig som visar fördelar som ljuset har på huden mot olika hudbesvär. I den här artikeln fokuserar vi främst på hur ledljus terapi behandlar Akne. Tydliga effekter ledljus terapi har mot akne som studier visar är att ljuset:

  • Dödar akne skapande bakterier i huden
  • Minimerar oljeproduktionen
  • Reducerar talg i sebaceous kanalen vilket begränsar nya akneutbrott
  • Applicering hos personer med mild till måttlig akne kan reducera akne ärr

 

Hur fungerar ledljus terapi mot akne och vilka typer av akne fungerar den på?

Blått och rött ljus har dem främsta fördelarna specifikt mot akne.

Blå ljusterapi: Har en lägre våglängd som riktar sig på översta lagret i huden där akne bakterier lever och talgkörtlarna har sin öppning vid hårsäckarna. Blått ljus skapar en kemisk reaktion när den träffar hudens ”porfyriner” vilket dödar ”C akne” som finns och lever på huden hos alla människor. C akne skapar irritation i dina porer när huden överproducerar talg, vilket leder till att vita blodkroppar strömmar in och… Voila, nya finnar dyker upp. Så genom att döda C akne så minskar det risken att porer blir irriterade och nya akneutbrott skapas. Ljuset begränsar även talgkörtlarna från att överproducera talg vilket också är en faktor som bidrar till akne. Kortfattat så minskar blåljus terapi din akne och förebygger framtida akneutbrott. 

Röd ljusterapi: Har en anti inflammatorisk effekt och fungerar istället genom att minimera oljeproduktionen. Rött ljus fungerar bäst för inflammatoriska former av akne. Inflammatorisk akne syns i form av:

  • Pormaskar
  • Varblåsor
  • Små cystor under huden

Så om du inte har en inflammatorisk form av akne så är inte röd ljusterapi lika effektivt. Rött ljus stimulerar även kollegan och elastin produktion i huden. Kollegan är hudens byggstenar som främjar hudläkning av milda till måttliga akneärr, ökning av elastin produktionen får samtidigt din hud att se friskare ut.

led ljus terapi mot akne

Hur kan jag få den bästa effekten från blåljusterapi samt röd ljusterapi?

Det viktiga är att du har rätt färg med rätt våglängd för ditt specifika hudbesvär. Beroende på våglängd så kommer ljuset träffa olika lager i huden och fylla ett specifikt syfte. Du kan inte bara välja en färg och förvänta dig att det kommer lösa alla dina hud besvär. Allting har en funktion, ett syfte och en roll. Vill du exempelvis behandla Akne så är det blått och rött ljus som gäller. Läs mer om effekterna de olika färgerna har på huden så kan du enklare förstå vilken färg som kommer att vara effektiv för just dina hudbesvär. Avståndet på lysdioderna, våglängd och energistyrka spelar också roll. Rosalieve Pro Ljusterapi har en ergonomisk form som ligger bekvämt på huden med bestrålning genom 150 led lampor. 

 

rosalieve pro ljusterapi

Kan jag kombinera min nuvarande hudvårds rutin med ledljus behandling?

Ledljus terapi fungerar bättre som ett komplement istället för en ersättare till din nuvarande hudvårds rutin. Ledljus terapi är ”icke invasivt”, ljuset är alltså säkert för daglig användning och du kan genomgå ledljus behandlingar utan att det ingriper på dina nuvarande hudvårds rutiner.

Är du intresserad av att köpa en ledmask och bekämpa dina hudbesvär? Beställ din Rosalieve Pro Ljusterapi idag för att påbörja din resa för att känna dig trygg och självsäker i din egen hud. 

har du fler frågor eller funderingar så kan du kontakta oss på support@rosalieve.com så hjälper vi dig!

Vill du läsa mer om studier som gjorts om fördelarna med ledlus på huden? Läs mer på vår studiesida där vi går igenom faktiska tester som gjorts under kortare och längre perioder med deltagare som genomgått led ljusbehandlingar.

Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras